Felt Crafting :)

Assalamualaikum.

Hee.. kali ni nak cite pasal felt craft.
Ketika blog walking tanpa arah tujuan,
tiba2 jumpa satu blog ni, a crafting blog.
Dia sell macam2 benda, dari butang ke kain felt ke PVC.
Ni blog link nyer: (here)
Dalam asyik dok tengok2, rasa berminat nak try felt craft.
My friend, cik Atiqah pun ade try felt craft jugak.
So, beli la beginner pack felt craft.

Hehe.. excited sgt..
sampai abang kena gi amik kat pos office,
Dahla abang yang belikan..
Terima kasih abang.. :)

Dapat2 terus bukak dengan xberapa sabarnya,
WOW... its just lovely.. in 35 color!
hehe.. so begin the first try..
Actually xde la susah sgt.
Kna guna skill menjahit anda je..
Alhamdulillah, quite satisfy with my first try.
Looooook >>>

Its a casing for my sony MP3.
Dia hilang cap, jd ugly duckling.
now dia dapat baju baru dah jd comel dah..
hehehe.

My second try was a keychain with letter S button.
Button tu beli kat Giffy at wangsa walk.
Oh. I just love the shop.
Walaupun xbesar tp sangat comel dan button2 yang pelbagai untuk dipilih..
kna buget btul gi kedai tu. habis duit! hehe..
Here is the keychain >

Agak sayang nak habiskan kain felt tu..
hehe.. cantik tengok mcm2 warna ada.
mcm rainbow..

Actually i did a few other item,
but my dslr is a telephoto lens,
so macro shot are not quite satisfying.
Maybe upload later, after got new lens.
huhu.. joking..

But, maybe.. who knows.. :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 comments:

Atiqah said...

wah cute nyee...suka felt jgkk

SyNabihah said...

hehe.. tau awk pun suke..
lgpun xsusah, dan xmakan byk masakan.. :)

ARMS said...

saya tak suka felt yang berbulu2...
geli nk pegang.. hihi...
ada je kat rumah... tapi jadi hiasan je...
gara-gara geli nk pegang...
tapi comel2 felt....

bhah buat casing hard disc satu....!
guna pvc tu..

SyNabihah said...

Tu dia.. ada jgk kes berat cmni..
allergy kat kain felt.. huhu..

Tu dia kali kedua.. siap request PVC plak tuh..
haha.. xtry lg la PVC.. nanti dah try baru leh story lain pulak.. hehe..

Post a Comment